Verkeer

We werken met de methode ‘Wijzer door het Verkeer

Kleuters

Er wordt uitgegaan van dagelijkse situaties waarin het verkeersgedrag van jonge kinderen een rol speelt: spelen, lopen, oversteken, fietsen en meerijden. We laten kinderen ervaren wat afspraken zijn, waartoe ze dienen en waarom je ze moet na-leven.

Groep 3

Vanaf groep 3 wordt het verkeersonderwijs systematischer aangeboden. De thema’s zijn: oversteken, veilig fietsen, weer en verkeer, borden, zien en gezien worden, dieren in het verkeer, tekens, meerijden met fiets, auto en openbaar vervoer.

Groep 4

De volgende thema’s komen aan bod: oversteken, veilig fietsen, weer en verkeer, borden, zien en gezien worden, gehandicapten in het verkeer, tekens, meerijden met fiets, auto en openbaar vervoer.

Groep 5

De volgende thema’s komen aan bod: voorrang, veilig fietsen, weer en verkeer, borden, zien en gezien worden, over het spoor, tekens, meerijden met fiets, auto en openbaar vervoer.

Groep 6

De verkeerssituaties worden complexer. Kennis over borden, tekens, voorrang, veilig fietsen en andere thema’s worden uitgediept.

Groep 7

De volgende thema’s komen aan bod: voorrang, veilig fietsen, weer en verkeer, borden, zien en gezien worden, de politie, tekens, meerijden met fiets, auto en openbaar vervoer.

Groep 8

De volgende thema’s komen aan bod: verkeer en vervoer, verkeer in andere landen, te veel verkeer, met trein en bus, fietsen, veiligheid en gevaar, files, op weg naar school.

In groep 8 doen kinderen een theoretisch en een praktisch verkeersexamen.