Belangrijke data 

Zaterdag 10 oktober t/m zondag 18 oktober Herfstvakantie 

Maandag 19 oktoberStudiedag 

Woensdag 28 oktober Zwemmen groep 6/7/8 

 

Berichten voor iedereen 

Nieuwe leerlingen: 

Wij heten de volgende leerlingen van harte welkom en wensen hen veel plezier en succes op de Sint-Petrusschool: 
 

Groep 1-2 Lia/Tineke: 

-Amari Viereck 

Groep 1-2 Joan/Joyce: 

Groep 1-2 Manon/Annette: 

-Liv Spalkburg 

 

Algemeen 

De eerste weken van het schooljaar zitten erop. Volgende week hebben we een welverdiende herfstvakantie. Het is fijn iedereen weer op school te zien na een onrustige periode voor de zomervakantie. We merken dat het even heeft geduurd voordat iedereen weer in het ritme zat. De eerste periode van het schooljaar is altijd erg bijzonder. De eerste thema’s van Blink zijn opgestart en in de groepen wordt veel gewerkt aan de groepsvorming. Daar blijven we het hele jaar mee bezig, maar is vooral nu erg belangrijk.  

Helaas werd na een vliegende start de school getroffen door het corona virus. Gelukkig is bijna iedereen weer hersteld en hebben we de meeste leerkrachten kunnen vervangen. We zien nu dat de kinderen en wij als team na deze periode hard werken toe zijn aan een week opladen.  

Na de herfstvakantie gaan we ons weer storten op nieuwe thema's, doelen en... de feestdagen. 

Iets waar we vast weer een creatieve draai aan gaan geven om aan alle maatregelen tegemoet te komen. We hebben het al meerdere keren gezegd, maar het blijft terugkeren: We zijn als team erg blij en dankbaar voor de flexibiliteit die u als ouder steeds weer laat zien! 

Voorstellen Ouder-Kindcoach Lina 

Hoi ik ben Lina van Haagen en ik ben de nieuwe Ouder & Kind Coach op De Sint Petrusschool. Met een aantal van jullie heb ik reeds contact gehad. Door de coronamaatregelen ben ik lange tijd niet op school aanwezig geweest. Inmiddels ben ik weer gestart en elke dinsdag aanwezig op school voor gesprekjes met kinderen en eventueel (op afspraak) ook met ouders. Ik ben zelf moeder van 2 kinderen (dochter van 20 jaar en zoon van 18 jaar) en woon samen met mijn gezin in Amsterdam. Inmiddels werk ik sinds 2013 als kindercoach en inmiddels als Ouder en Kind Coach op 4 scholen in Diemen. 

Op elke basisschool in Diemen is een Ouder & Kind Coach werkzaam. U kunt bij ons terecht met verschillende vragen over uw kind(eren). Het kan gaan over opvoeding of over de ontwikkeling van uw kind, maar ook voor het aanvragen van sportfonds. 

Vragen kunnen zijn: 

 • Mijn kind is vaak boos of angstig of zit niet lekker in zijn vel;
 • Wij gaan scheiden, hoe kan ik mijn kind ondersteunen?
 • Mijn kind(eren) kom(t)en steeds vaker en vroeger bij ons in bed slapen;
 • Het lukt ons niet een passend ritme te krijgen;
 • Mijn kind doet moeilijk over het avondeten;
 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kind niet alleen maar wil gamen en vaker naar buiten gaat;
 • Ik heb het gevoel dat mijn kind wordt gepest of mijn kind zegt dat hij/zij wordt gepest;
 • Mijn kind vindhet moeilijk om voor zichzelf op te komen.
 • Mijn kind gaat steeds later slapen, wat kan ik hieraan doen.

Bovenstaande vragen zijn voorbeelden, maar u kunt met elke vraag over de opvoeding of ontwikkeling van uw kind bij ons terecht. Ook als u even wilt sparren over de opvoeding van uw kind bent u van harte welkom. Ook hebben we gesprekjes met kinderen. Uiteraard altijd met toestemming van ouders. Alles wat wij met ouders bespreken, wordt niet automatisch gedeeld met school. Als ouders geen toestemming geven, dan blijft hetgeen we bespreken onder ons. Een afspraak maken via de mail kan altijd. 

Groetjes Lina 

06 23 89 85 82 lina.okcdiemen@gmail.com 

Foto’s in Parro :                                                                                         

Via de instellingen knop van de Parro app is het mogelijk om aan te geven op welke manier u wilt dat wij als school omgaan met foto’s van uw kind. Het helpt ons enorm als u dit wilt invullen. Ook als u geen bezwaar heeft tegen het gebruik van foto’s willen wij dit graag weten. Wanneer de instellingen niet zijn ingevuld kunnen wij niet aannemen dat u geen bezwaar heeft. Graag uw aandacht hiervoor.      

TSO 

Binnenkort ontvangt u, indien u gebruik maakt van de tussenschoolse opvang, via Parro een betalingsverzoek voor de eerste termijn. Uiteraard zijn de dagen dat er geen les was voor de groep van uw kind verrekend. Wegens alle COVID-19-perikelen zullen de termijnen voor dit schooljaar iets korter zijn dan u van ons gewend bent. Het eerste termijn loopt daarom tot de herfstvakantie. 

Kinderboekenweek 

Van 30 september t/m 11 oktober was er Kinderboekenweek op school. Het thema was dit jaar ‘En toen’.  

Natuurlijk hebben we daar op school aandacht aan besteed. Zo worden er lessen gegeven uit het lespakket van de Kinderboekenweek met daarbij prachtige nieuwe boeken.  

De Kinderboekenweek met als thema ‘En toen‘ was een groot succes! Uiteraard kon ook onze jaarlijkse voorleeswedstrijd in deze week niet ontbreken. Helaas kan er maar een winnaar zijn en is de wedstrijd gewonnen door Annagiulia uit groep 8. Wij wensen haar veel succes met de landelijke voorleeswedstrijd!  Morgen is er nog een leuke bijeenkomst in de openbare bibliotheek in Diemen voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor meer informatie verwijzen wij u naar https://www.oba.nl/agenda/diemen/kindercollegedoorfrankmaas.html 

Cadeau van de Ouderraad voor de kinderboekenweek 

De ouderraad heeft de school twee bibliotheekkasten en een prachtige tijdschriftenkast cadeau gedaan voor de bibliotheek. Wij zijn er ontzettend blij mee! Nu hebben we eindelijke voldoende ruimte om alle boeken op een aantrekkelijke manier aan te bieden!  

Dag van de leerkracht 5 oktober 

Wat zijn we door de ouderraad verwend op de dag van de leerkracht! We zijn super blij met dit prachtige cadeau. We voelden ons enorm gewaardeerd! 

Trakteren op school 


Wij willen u er nogmaals dringend op wijzen dat wij op school willen dat er ‘gezonde en lekkere’ traktaties worden uitgedeeld door de jarige kinderen. Dit betekent dat er geen snoep wordt uitgedeeld en zeker geen lolly’s. Wij vragen u ook geen zakjes chips uit te delen, te vet en te zout. En houd het bij één traktatie, dus niet ook nog een cadeautje erbij! 

In deze periode vragen wij u de kinderen een traktatie mee te geven die verpakt is gekocht. 

Denk aan: 

 • rozijntjes 
 • popcorn (kleine verpakking) 
 • verpakte cake (wij snijden de cake) 
 • bak druiven (wij maken het schoon) 
 • mandarijnen 
 • snoeptomaat/-paprika/-komkommer 

Webinar GGD  

Op 5 oktober vond er een Webinar over het corona virus met de GGD plaats. Er waren 20 ouders bij deze bijeenkomst aanwezig. Zij hebben veel nuttige vragen gesteld. Op advies van de GGD sturen we u nu twee links door met daarin extra informatie over Corona en leuke lessen over corona die u met uw kind thuis kunt bespreken. 

 1. https://www.ggdsamengezond.nl/testen/informatie-corona/ 
 1. https://www.hygienehelpt.nl/digitalelessen/corona/bo/ 

Met vriendelijke groeten, 

Het team van de Sint-Petrusschool