Belangrijke data 

Maandag 6-1: Studiedag, alle leerlingen vrij.

Woensdag 22-1:Voorleesontbijt.

Donderdag 13-2:Verkleedfeest, continurooster tot 14.00.

Vrijdag 14-2: Lesvrije dag, alle kinderen vrij.

Berichten voor iedereen:

Nieuwe leerlingen 

Wij heten de volgende leerlingen van harte welkom en wensen hen veel plezier en succes op de Sint-Petrusschool:

Groep 1-2 Manon-Annette:  

Oscar 

Kiera 

Sinterklaasfeest 

Ook dit jaar kwam Sinterklaas weer langs op de Sint-Petrusschool. Dit jaar werd hij zelfs door de politie gebracht. De Sint ging op zijn gemak alle groepen langs en de kinderen verrasten de Sint met mooie tekeningen, maar ook met liedjes en dansjes. De oudere kinderen hebben elkaar ook verrast maar dan met eigengemaakte surprises en gedichtjes. Wat was het weer een mooi feest!

Kerstfeest 

Op donderdagavond 19 december 2019 was er natuurlijk het jaarlijkse kerstdiner en de gezellige bijeenkomst met de ouders op het schoolplein. De kinderen zagen er allemaal prachtig uit en wat heeft u ons weer verwend met al die lekkere hapjes. Mooi om te zien hoe de kinderen genieten met elkaar op zo’n avond en ook zichtbaar genieten van al dat heerlijke eten.

Nog een bedankje: 

Tot slot nog even een bedankje voor alle ouders die ons geholpen hebben met de 2 grote feesten Sint en Kerst. Met boodschappen doen, met de school in Sint- en Kerstsfeer brengen, maar ook met het weer opruimen van alle spullen. Er zijn altijd heel veel helpende handen nodig en wij zijn dankbaar dat er elk jaar weer zoveel lieve helpende handen zijn. DANK U WEL!

Ook willen wij graag de ouderraad bedanken voor de aanschaf van het prachtige winterdorp in de onderbouwhal. De kinderen hebben ervan genoten. Bedankt!

Landelijke staking :

Ondanks dat er nieuwe CAO is, heeft de Algemene Onderwijs Bond weer een landelijke staking aangekondigd van twee dagen; donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari. Er is vanuit de ASKO en de Sint-Petrusschool nog geen besluit genomen of zij zullen participeren. Vanzelfsprekend zullen wij het direct laten weten wanneer hier meer over bekend is.

Creamiddag 

De creatieve middag was een groot succes. Met alle groepen hebben wij met hulp van ouders mooie creaties geknutseld met als thema ‘geschenken

Berichtje van de Ouder- Kind coach, 

Mijn naam is Regina Hogenberg en ik ben Ouder Kind coach op de Sint Petrusschool. Met sommige ouders heb ik contact, maar er zijn misschien ook ouders die nog niet weten wie ik ben. 

Op elke basisschool in Diemen is een ouder kind coach werkzaam. Ik werk samen met school als ouders daar toestemming voor geven. Als ouders geen toestemming geven dan blijft hetgeen we bespreken onder ons.  

Als ouder- kind coach ben ik de volgende dagen aanwezig op de Sint Petrusschool: 

Dinsdag van 12.00- tot 17.00 uur en op de oneven weken op vrijdag van 8.30- tot 11.30 uur. 

Een afspraak maken kan altijd. Mijn mailadres is r.hogenberg@spirit.nl en mijn telefoonnummer is: 06 21 277 185. Samen kunnen we kijken wat er nodig is om tot een goede oplossing of aanpak te komen. 

U kunt bij mij terecht met verschillende vragen over uw kind(eren). 

Het kan gaan over opvoeding of over de ontwikkeling van uw kind.  

Vragen kunnen zijn:  

-Mijn kind luistert niet; 

-Mijn kind is vaak boos of angstig of zit niet lekker in zijn vel; 

-Mijn kind wil sporten, maar ik kan dit niet betalen. 

-Wij gaan scheiden hoe kan ik mijn kind ondersteunen. 

Bovenstaande vragen zijn voorbeelden, maar u kunt met elke vraag over de opvoeding bij mij terecht. Ook als u even wilt sparren over de opvoeding van u kind bent u van harte welkom. Ik maak geen dossier aan als u langs komt om te sparren. Ook heb ik gesprekjes met kinderen. Uiteraard nooit zonder toestemming van ouders. 

Daarnaast organiseer ik ook de kinderkringen voor groep 6/7 en groep 8. In de kinderkring bepalen de kinderen zelf waar zij het over willen hebben. De gesprekken gaan over onderwerpen die hun bezighoudt. Alles wat er wordt besproken blijft binnen de kinderkring. 

Als er vragen zijn dan hoop ik dat u bij mij langs komt. 

Ik wens u fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar. 

Met vriendelijke groet, 

Regina Hogenberg 

Ouder Kind coach

Luizen 

Er zijn op school weer luizen gesignaleerd. Controleer de kinderen zelf regelmatig en meldt het direct bij de leerkracht wanneer je neten en/of luizen bij jouw kind constateert. De groep zal dan extra gecontroleerd worden. Op de site van de rijksoverheid staan handige tips voor de bestrijding van hoofdluis; https://www.jouwggd.nl/lichaam/hoofdluis

Parro  

Krijg je in Parro veel berichten tegelijk, zoals wanneer er meerdere dingen aan de kalender zijn toegevoegd, dan kan je deze onder in het tabje 'instellingen' in een keer markeren als 'gelezen'. 

Herhaalde oproep!!! Beeldmateriaal; wat mogen we waar delen? 

Foto's zijn leuk en zeggen veel. Maar misschien hou je er helemaal niet van als er foto's van je kind geplaatst worden op het internet. Via Parro kun je aangeven waar foto's van jouw kind gedeeld mogen worden. Mag een foto bijvoorbeeld wel op Parro en niet op social media? Vink het aan in de app! 

Hoe werkt het? 
* Ga naar het tabblad Instellingen 
* Ga naar Privacy-voorkeuren 
* Geef per kind aan wat je voorkeuren zijn (via de stipjes op het potloodje) 

Nog even voor de duidelijkheid. Parro is veilig en AVG-proof (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Alleen de ouders van de groep kunnen de foto's zien. We zijn ons ervan bewust dat andere kanalen openbaar zijn. Daarom zijn we terughoudend in het plaatsen van foto's op bijvoorbeeld de website. Als we daar een kiekje plaatsen richten we ons op de activiteit en zorgen we ervoor dat kinderen niet voluit in beeld zijn. Maar soms zijn we zo trots op onze kinderen dat we het graag met de wereld willen delen.   

Danscursussen voor kinderen! 

In 2020 hebben wij natuurlijk nieuwe leuke cursussen voor jullie klaar staan. Dit zijn twee verschillende cursussen die in totaal 10 weken duren. Hieronder staat meer informatie. 

Dans en zang: 

Leeftijd: voor groep 1 t/m 4 

Start: Maandag 20 januari   

Tijd: 15.45 - 16.45 uur 

Prijs: €85,-  

Vroegboekprijs: €75,- * t/m 31 december 2019 

In deze 10 weekse cursus leer je 2 belangrijke dingen. Je leert namelijk hoe je je stem kunt gebruiken en hoe je je lichaam gebruikt. Dit doen wij op een leuke manier. Je leert verschillende liedjes zingen en je leert de nieuwste danspasjes! 

Hiphop: 

Leeftijd: voor groep 5 t/m 8 

Start: Dinsdag 21 januari  

Tijd: 15.45 - 16.45 uur  

Prijs: €85,- 

Vroegboekprijs: €75,- *t/m 31 december 2019 

Hiphop verwijst naar straatdansstijlen die vooral op coole muziek wordt uitgevoerd. Het is een populaire dansstijl die ieder kind leuk vindt!  Hiphop bestaat uit verschillende dansstijlen, zoals locking, popping, waving en nog veel meer. Omdat alle dansstijlen in het genre Hiphop cool zijn, gaan wij jullie zo veel mogelijk leren!  

Is dit bovenstaande precies iets voor je zoon/dochter? Meld je dan aan via onze website: 

https://dansdansdans.com/overig/inschrijfformulier-cursussen/  

Talentenfabriek 

Na de kerstvakantie starten de laatste drie thema's, naschoolse activiteiten van de Talentenclub.  

Dit zijn:   

  • Muppetshow in Januari en Februari,  
  • Stopmotion in Februari en Maart  
  • Vloggen in Maart en April.  

De eerste workshop Muppetshow start op 22 januari 2020.