Belangrijke data :

Woensdag 2 december   Info avond groep 8 (via teams) 

Vrijdag 4 december  Sinterklaasviering 12:15 uit 

Donderdag 17 december  12:15 uit Kerstviering ‘s avonds (info volgt) 

Vrijdag 18 december 12:15 uit  

Zaterdag 19 december Start kerstvakantie 

 

Berichten voor iedereen:

De afgelopen maanden zijn we op school elke dag bezig om in de onzekere tijd waarin we leven, ons werk te kunnen blijven doen. We zeggen vaak tegen elkaar hoe blij we zijn dat we met kinderen mogen werken, dat we naar school kunnen en realiseren we ons dat we tot een uitzonderlijke groep horen, immers thuiswerken is de norm.  

Door Corona valt er helaas veel contact tussen ouders en school weg. En dat wordt gevoeld. Bij jullie en bij ons. Hoe lastig is het als je je kind voor het eerst naar groep 1 wegbrengt en je niet even mee naar binnen kunt. Hoe lastig is het als je kind van alles meemaakt op school en dat niet met je kan delen, door even te laten zien wat hij/zij gemaakt en geleerd heeft. Of wanneer er een conflict is geweest en dat niet even laagdrempelig met de leerkracht kan worden besproken na schooltijd. Het is behelpen allemaal. Wij werken er keihard aan om alles zo goed mogelijk te organiseren.  

Maar ook binnen de muren van de school merken we de beperkingen. Leerkrachten en andere teamleden moeten overleggen via Teams, spreken elkaar veel minder dan normaal. We missen elkaar. En we missen jullie! Het samen grapjes maken, ervaringen delen. In deze tijd merk je extra duidelijk wat een school normaal gesproken tot een community maakt. Gewoon elkaar even zien en bij het binnenkomen goedemorgen en fijne dag wensen. Dat is zo belangrijk! Samen feest vieren, zoals in de komende decembermaand. We missen het écht. En dat doet pijn. Laten we hopen dat we binnenkort weer wat meer mogen en kunnen. En zoek in de tussentijd contact met ons als dat nodig is.  

Wij zijn er, ook voor jullie!  

Intocht Sinterklaas 

We hopen dat Sint en zijn Piet op vrijdag 4 december de school komt bezoeken. Helaas werkt Sinterklaas in deze tijd vanuit huis, maar de kleuters hebben op woensdag 2 december een afspraak bij de burgemeester van Diemen om een pakket te overhandigen met tekeningen en een brief voor Sinterklaas. Op deze manier hopen we Sinterklaas te overtuigen toch een bezoek te brengen aan onze school. We hebben er alle vertrouwen in dat Sinterklaas gehoor geeft aan dit verzoek. Mocht Sinterklaas komen, dan is dat natuurlijk op gepaste afstand en zonder intocht. De kinderen zullen de Sint dan in school verwelkomen en we zullen uiteraard foto's maken, zodat u toch een indruk krijgt. De kinderen zijn op die dag om 12.15 vrij.  

De groepen 5,6,7 en 8 maken voor elkaar een surprise. Graag ontvangen wij de surprises verpakt in een vuilniszak met de naam erop, voor wie het bestemd is op donderdag 3 december. 

Sinterklaas crea-ochtend bij de kleuters 

De kleuters hebben een gezellig creatieve ochtend gehad. Ze hebben sinterklaasmutsen gemaakt, het pepernotenspel gespeeld en mooie Sinterklaaskleurplaten gekleurd.  

Bezoek van pieten 

Afgelopen donderdag heeft de school een bezoekje gekregen van verschillende pieten. Sinterklaas en de pieten staan onder grote werkdruk nu Sinterklaas vanuit huis werkt dus tot onze verrassing had Sinterklaas twee hulppieten uit groep 8 geregeld om zijn eigen pieten een handje te helpen. De pieten vonden het fantastisch en ze zijn ‘s nachts teruggekomen om de schoenen met cadeautjes te vullen. Helaas konden ze het niet laten om een flinke rommel achter te laten in de lokalen. 

Ouderbijdrage  

Namens de ouderraad is er een brief verstuurd via de Parro met alle informatie betreft de ouderbijdrage voor het schooljaar 2020-2021. Door een tijdelijke storing in Schoolkassa zijn de betaalverzoeken enkele dagen later verstuurd. 

Ouderbijdrage betalen met stadspas 

Heeft je kind een Stadspas? Dit schooljaar 2020 /2021 kan je hiermee de vrijwillige ouderbijdrage voldoen. 

Scannen van de Stadspas 

Je kan de geldige Stadspas van je kind (vanaf 1 november) laten scannen bij Liza Huizer.  

Zij scant de pas, waarna de gemeente het bedrag voor de ouderbijdrage, inclusief het schoolreisje, op de rekening van de school stort. Wanneer de Stadspas gescand is, wordt genoteerd dat u de vrijwillige ouderbijdrage en het schoolreisje volledig heeft voldaan.  

Kerstviering 2020 

Achter de schermen zijn wij druk aan het brainstormen om de kerstviering volgens alle RIVM-maatregelen vorm te geven. Wij doen er alles aan om de kinderen een leuke, gezellige kerstviering te laten beleven. Meer informatie over donderdagavond 17 december volgt snel via Parro. 

Kerststukjes 

Verschillende groepen gaan dinsdag 15 december kersttukjes maken. Wij zijn op zoek naar ‘het groen’. Wellicht heeft u nog wat liggen in uw tuin? Het is meer dan welkom. 

Hoofdluis 

Er is op school hoofdluis geconstateerd. We vragen daarom alle ouders om de kind(eren) 

Er is op school hoofdluis geconstateerd. We vragen daarom alle ouders om de kinderen te controleren en zo nodig te behandelen. Hieronder nog wat meer informatie. 

Als ik luizen heb ontdekt, wat dan? 

Neem de volgende stappen: 

1. Controleer alle gezinsleden. 

2. Behandel gezinsleden die hoofdluis hebben. Er zijn twee behandelmogelijkheden, zie 

hieronder. 

De uitkambehandeling 

Gedurende 2 weken het haar dagelijks doorkammen met een fijntandige kam. Kammen 

Gedurende 2 weken het haar dagelijks doorkammen met een fijntandige kam. Kammen 

blijft de beste behandeling. Een goede kam kunt u vinden op www.assyluizenkam.nl/. 

  • Maak het haar door en door nat. Verdeel crèmespoeling door het haar. Bescherm deogen met een washandje en kam dan eerst met een gewone kam de klitten weg. Spoel dit niet uit. 
  • Houd het hoofd voorover boven een wasbak of een stuk wit papier. Pak een fijntandige kam en kam het haar van achter naar voren, tegen de hoofdhuid aan; start bij het ene oor en schuif, plukje voor plukje, na elke kambeweging op naar het ander oor. 
  • Vastgeplakte neten kunt u eventueel losweken door te deppen met azijn. 
  • Veeg tijdens de kambeurt de kam regelmatig af aan een wit papieren servet of zakdoek en kijk of u luizen ziet. Spoel gevonden luizen door de wc of wasbak. 
  • Spoel vervolgens de crèmespoeling uit het haar. 
  • Na gebruik de kam goed reinigen met water en zeep en de luizen en neten verwijderen 

Behandeling met antihoofdluismiddel 

Volg altijd de bijsluiter. Verder is het belangrijk om na de behandeling de dode luizen met een fijntandige 

 kam uit het haar te kammen. Zo kunt u zien of er nog levende luizen in het haar zitten. 

 Behandel het haar na een ongeveer week (volg de bijsluiter van het product) nog eens met hetzelfde middel. 

 De antihoofdluismiddelen moeten allemaal gecombineerd worden met de uitkambehandeling: gedurende 2 

 weken het haar dagelijks doorkammen met een fijntandige kam. Dit staat niet altijd in de bijsluiter vermeld. 

TSO 

Binnenkort ontvangt u de laatste herinnering voor de eerste termijn. Dit termijn loopt van 17 augustus t/m 9 oktober 2020. 

Wij zijn op zoek naar enthousiaste, gezellige medewerkers voor de TSO.  Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar de TSO-coördinator Meerlin via m.wilke@askoscholen.nl