Belangrijke data 

Zaterdag 20 februari t/m zondag 28 februari: Voorjaarsvakantie 

Vrijdag 5 maart : Rapport mee naar huis 

Week van 8 maart: Oudergesprekken 

Berichten voor iedereen 

Nieuwe leerlingen: 

Wij heten de volgende leerlingen van harte welkom en wensen hen veel plezier en succes op de Sint- Petrusschool: 

Groep 1-2 Lia/Tineke: 

  • Elin Winkel 

Groep 1-2 Joan/Karin: 

- Kendrick Bisewar 

Groep 1-2 Manon/Annette: 

  • Lore Winkel 

 

Oudergesprekken & Rapport  

In de week van 8 maart vinden de oudergesprekken plaats. De gesprekken zullen plaats vinden in TEAMS. U krijgt een uitnodiging om u in te schrijven op een bepaald tijdstip. Heeft u het rapport van uw kind nog thuis liggen? Wilt u deze dan z.s.m. meegeven naar school. Op vrijdag 5 maart krijgt u het nieuwe rapport mee naar huis.  

Achterstanden! – Achterstanden?

De media stond / staat er vol van. We zullen rustig kijken wat de kinderen allemaal hebben geleerd, net als vorig jaar voor de zomervakantie. Het onderwijs is thuis immers ook doorgegaan. De toetsen voor het leerlingvolgsysteem (de Cito toetsen) zullen in de tweede week na de opening en in de weken na de voorjaarsvakantie aan bod komen. Is uw kind afwezig door ziekte: geen probleem, dit kan altijd later plaatsvinden. 

Bericht van de leerplichtambtenaar 

De basisscholen zijn weer open, daar zijn wij als leerplichtambtenaren blij om! Wij zijn Saskia Sporkslede en Sylvia Gase, leerplichtambtenaren van de gemeente Diemen. Nu de basisscholen weer open zijn, leek het ons goed om via de nieuwsbrief van de scholen weer van ons te laten horen. Ziek Voor de komende periode geldt, net als anders, dat uw kind thuis blijft als zij of hij ziek is. Als er sprake is van coronaverschijnselen is dat verplicht. Kinderen met verkoudheidsklachten blijven ook thuis. U meldt uw kind ziek bij school. De meest actuele informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid. 

Niet ziek, wel afwezig Als uw kind niet ziek is en toch afwezig is van school, is er sprake van ‘ongeoorloofd verzuim’. De school zal dit melden bij ons als leerplichtambtenaren. Wij nemen dan contact met u op en samen met u kijken we wat de beste oplossing voor uw kind is. Vaak lukt het goed om in gesprek met elkaar een goede uitkomst te bereiken en slechts in een enkel geval zijn wij genoodzaakt onze rol als handhaver ook te nemen. 

Vragen over het coronavirus 

Vragen over het coronavirus kunt u blijven stellen aan Lisa Luif, de jeugdverpleegkundige, of Eleanora de Nennie, de jeugdarts (T: 020-555 59 64). Sommige leerlingen hebben een zwakke gezondheid of zij hebben gezinsleden die behoren tot een risicogroep. Ouders die twijfelen of hun kind vanwege deze reden naar school kan, kunnen contact opnemen met de jeugdverpleegkundige of de jeugdarts 

Voorjaarsvakantie  

De voorjaarsvakantie komt eraan. De Rijksoverheid raadt aan om in Nederland te blijven. Mocht u toch moeten afreizen naar het buitenland, houd er dan rekening mee dat deze reis consequenties kan hebben voor het onderwijs van uw kind. Wij willen u de tip geven om voorafgaand aan de reis aan school of aan ons te vragen waar u rekening mee moet houden. Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie toe! 

Vriendelijke groet, Sylvia Gaze en Saskia Sporklede Leerplichtambtenaren Diemen 

Saskia Sporkslede, 020-314 47 13, saskia.sporkslede@diemen.nl (werkdagen: ma, di en do). 

Sylvia Gase, 020-314 46 26, sylvia.gase@diemen.nl (werkdagen: ma t/m do). 

Verkouden en andere klachten 

Wij verzoeken u om uw kind thuis te houden als het verkouden is. Dat vragen wij u om de veiligheid voor andere leerlingen en de leerkrachten te waarborgen. Voor de verdere richtlijnen verwijzen wij u naar https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/basisonderwijs-en-speciaal-onderwijs

Afscheid juf Manon 

Per 1 februari heeft juf Manon afscheid genomen van de Sint-Petrusschool. Na 43 jaar gaat zij van een welverdiend pensioen genieten. Wij hebben met het team en de kinderen corona-proof gedag gezegd met een mooi cadeau, een heerlijk ontbijt en heel veel lieve tekeningen van de kinderen. Het lijkt wel een traditie te worden dat we nooit echt afscheid nemen van een collega, maar we hopen juf Manon net als meester Hans, juf Carla en juf Joyce nog heel veel te zien als invaller. 

Tekeningen voor ouderen in Diemen 

We danken jullie voor alle tekeningen die jullie aan Menno hebben meegegeven. De bewoners van de verpleeghuizen De Diem en Berkenstede waren er dolblij mee.

Nationale voorleesweken

Dit schooljaar hebben wij digitaal aandacht geschonken aan de nationale voorleesweken. Op woensdag 20 januari hebben we online gezellig samen in pyjama ontbeten met alle leerlingen. De leerkrachten hebben de kinderen een mooi boek voorgelezen. 

Groep 1 t/m 3 Coco kan ‘t ! 

Groep 4 en 5 De walvis  

Groep 6 t/m 8 Het ministerie van oplossingen 

De Nationale Voorleeswedstrijd

Er deden 41 scholen uit Amsterdam en Diemen mee. Vrijdagochtend 19 februari werden vijf kinderen uitgekozen die deze kwartfinale hebben gewonnen en doorgaan naar de halve finale! Inmiddels hebben wij vernomen dat het hier voor Annagiulia ophoudt. We zijn wel heel trots op haar deelname! 

Start van de vakantie 

Vrijdagmiddag 19 februari hebben wij de start van de vakantie ingeluid met een gezellige middag knutselen, dansen of een leuke film. Van de ouderraad hebben alle kinderen iets lekkers gekregen.

Verhuizing van kinderen 

Dringend verzoek aan ouders die zijn verhuisd,  gaan verhuizen of van plan zijn te gaan verhuizen. Graag melden bij de groepsleerkracht en bij Maaike Rundberg via mail: m.rundberg@askoscholen.nl 

Gezocht! 

Voor de kleutergroepen hebben wij reservekleding nodig voor de kinderen die tijdens schooltijd ‘een ongelukje’ hebben. Joggingbroeken en leggings in de maten 110/116 en 122/128 hebben de voorkeur. Daarnaast zoeken we ook sokken in kleine maten.