×
  • The form #7 does not exist or it is not published.

Uncategorised

Berichten voor iedereen 

Nieuwe leerlingen: 

Wij heten de volgende leerlingen van harte welkom en wensen hen veel plezier en succes op de Sint-Petrusschool: 

Groep 1-2 Tineke-Lia:  

Surafel Nkem 

Areg Tadevosyan 

Groep 1-2 Joan-Joyce: 

Fedde Visbeek 

Corona update 

Leuke ouders van de Sint-Petrusschool, 

Allereerst willen we jullie namens ons allemaal een groot compliment geven voor het oppakken van het schoolwerk met jullie kinderen thuis! Iedereen is lekker bezig en dat met maar een handje vol opstartproblemen! Het is niet niks wat ons allen overkomt en wat er in korte tijd gedaan moet worden om gezin, familie, werk etc etc anders in te richten. Dat vraagt veel improviseren, flexibiliteit, inlevingsvermogen en zal soms gepaard gaan met stress, emotie en we hopen van harte ook met humor.  

Het zal u niet verbazen dat al deze emoties ook hier op de werkvloer spelen, geen kinderen, weinig collega’s, een digitale klas, wachtwoorden die zoek zijn, filmpjes die niet laden en thuis is ook alles anders. Ook hier nemen de emoties een enkele keer de overhand, zijn er soms tranen en wordt er gelukkig ook gelachen en koesteren we de zon die deze bizarre dagen verwarmt.  

Wees niet te streng voor jezelf en doe de dingen stap voor stap was vanaf het begin ons credo en dat blijft het. Ook jullie willen we dat graag allemaal nogmaals op het hart drukken. Wat misschien helpt is dat de leerkracht in een programma laat zien wat de kinderen dagelijks moeten doen om de kennis op peil te houden. Daarnaast is er een aanbod van dingen die de dag kunnen verlichten, het werk kunnen verrijken, of wat gewoon leuk is om te doen. Niet alles wat er op het programma staat is dus een verplichting, sommige dingen moeten en veel dingen mogen!  

Volgende week dinsdag wordt besloten of de school 6 april weer open mag en dat betekent voor nu dat we komende week nog digitaal werken. Elke week proberen we ons meer te bekwamen in het werk met de kinderen en de behoefte om elkaar te zien groeit met de dag. Misschien gebeurt dit nu al in de klas van uw zoon of dochter maar vanaf komende week zal iedere leerkracht een poging doen om via Zoom of op een andere manier u te spreken.  

Veel mooi geplande dingen komen deze weken te vervallen, verplaatsen lukt vaak niet. Voor de groepen 8 is het nog spannend en gelukkig nog even weg, hun schoolreis staat gepland begin juni.  

Handreiking voor thuis 

Het is niet aan ons als school om ons teveel te bemoeien met de impact die het onderwijs op afstand op de thuissituatie heeft. Ieder geeft daar zijn of haar eigen invulling aan. Toch merken we dat er ook wel behoefte is om een handreiking te krijgen over het omgaan met deze voor iedereen nieuwe ervaring. In de bijlage bij deze update vindt u daarom hierover een brief. U kunt ook meer informatie vinden op https://maken.wikiwijs.nl/158912/Les_op_afstand___informatie_voor_ouders 

Kids Corona krant 

Vanaf 16 maart start My Book Buddy met de Kids Corona Krant, een platform voor en met kinderen. Omdat tot nu toe veel aandacht uitgaat naar de volwassenen en de medisch, economische kant van het verhaal, is er behoefte aan een virtuele plek voor kinderen.  Zij kunnen zich in deze krant uiten met zelfgeschreven teksten, tekeningen, foto’s en filmpjes en anderen inspireren. Daarvoor hebben we een aantal spelregels ontworpen waar kinderen zich aan moeten houden.  “Het mooiste zou zijn wanneer kinderen aan het eind van de dag even tijd nemen hun bijdrage aan de krant te ontwerpen en in te sturen”, aldus Cathy Spierenburg, “dan liggen de indrukken nog vers in het geheugen”. 

Als deze periode afgesloten kan worden en het normale leven weer opgepakt wordt, blijft er een mooi document over waarin inzicht verkregen wordt in het wel en wee van de thuiszittende kinderen en de impact die dat op hen heeft gehad. Een waardevol document voor later voor schrijvers en lezers. 

www.kidscoronakrant.nl 

info@kidscoronakrant.nl 

Brandweer in de klas 

Nelson en Peter hebben in de groepen 7 en 8 een gastles over de brandweer in de verzorgd. De kinderen waren diep onder de indruk! We willen hun via deze weg nogmaals danken voor deze fantastische lessen.  

Opschoondag 

Op 12 en 13 maart hebben alle kinderen mee gedaan aan de opschoondag Diemen. Na het startsein van de wethouder zijn alle groepen een stukje Diemen gaan opruimen. We willen alle kinderen danken voor hun inzet. Diemen ziet er weer keurig uit.  

TSO 

Binnenkort ontvangt u via Parro een betalingsverzoek voor de 2de termijn van de TSO. De 2de termijn loopt van 6 januari 2020 t/m 13 maart 2020. Als vanzelfsprekend zal de 3de termijn lopen vanaf het moment de school weer van start gaat.  

 

 

Het bestuur heeft een overeenkomst met Popeye en met Speel-Inn voor naschoolse opvang.

De naschoolse opvang van Popeye is in onze school. De kinderen van Speel-Inn worden gehaald.

Meer informatie Popeye en Speel-Inn

U kunt zelf contact opnemen met een van deze aanbieders. Alle informatie kunt u vinden op;

Popeye:  www.bsopopeye.nl

logo popeye

BSO Popeye biedt opvang aan kinderen van 4 -13 jaar van de basisschool van uw kind. We hebben 6 locaties en deze zijn verspreid door heel Diemen. Alle locaties zijn op loopafstand van de scholen waarvoor wij opvang verzorgen.

Bij BSO Popeye bieden we de kinderen een veilige basis, een plek waar kinderen zich kunnen ontspannen, plezier hebben en zichzelf mogen zijn.

Onze visie is dat de tijd van de kinderen die na schooltijd bij ons komen, vrije tijd is en dat er dus keuze moet zijn in wat ze willen doen. We bieden activiteiten aan en al spelend beleven de kinderen van alles, en leren daardoor veel.

Aan ons de taak om ze daar de ruimte voor te geven en bij te helpen daar waar nodig. Dit door betrokken te zijn, voldoende expertise te hebben en een leuk aanbod te bieden. Plezier is hierbij een belangrijk ingrediënt. Maar zeker ook de emotionele veiligheid. We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons fijn en vertrouwd voelt, dat ze zich gezien en gehoord voelen en dat je mag zijn wie je bent. Dit geldt voor kinderen, ouders en voor medewerkers.

Bent u geïnteresseerd in één van onze BSO locaties? Kijk op onze website www.bsopopeye.nl voor meer informatie. Heeft u vragen? Neem dan vooral contact met ons op via 020-6994065 of via info@bsopopeye.nl

Speel-Inn: http://www.speelinn.nl/

Logo schoolinn


Speel-Inn Kinderopvang verzorgt na schooltijd én tijdens schoolvakanties buitenschoolse opvang voor kinderen van de Sint-Petrusschool. Locatie ’t Kinderwoud is gevestigd aan de Rode Kruislaan in Diemen. De kinderen worden van school gehaald en na het eten en drinken wordt er binnen en buiten een afwisselend activiteitenprogramma aangeboden waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende leeftijden en interesses. De groepen zijn ingedeeld in activiteitenhoeken voor de jongste kinderen, zoals de autohoek, poppenhoek en bouwhoek. Aan de groepsruimtes grenzen aparte activiteitenkamers, zoals de keuken, bioscoopkamer, de sport- en dansruimte en een ruimte met verkleedspullen. Tijdens de vakanties bieden we een speciaal vakantieprogramma aan. We streven ernaar om het zelfvertrouwen van de kinderen te vergroten en hun eigen grenzen te laten ontdekken en verleggen.

Nieuwsgierig geworden? We geven graag een rondleiding! Hiervoor kunt u contact opnemen met de locatiemanager van deze vestiging. Meer informatie is terug te vinden op http://www.speelinn.nl/. 

Sommige kinderen gaan naar huis voor de lunch, een groot aantal kinderen blijft op school, bij de tussenschoolse opvang (TSO). De Sint-Petrusschool zet zich in voor een professionele TSO, waarbij een prettig en veilig verblijf voor de kinderen voorop staat. Begeleid door een team van vrijwillige hulpouders, onder eindverantwoordelijkheid van het bestuur, wordt een programma aangeboden om de vrije tijd tussen de middag zo goed en plezierig mogelijk te laten verlopen. Hierbij hoort ontspanning en plezier in een sfeer van verdraagzaamheid en wederzijds respect. Bij voorkeur wordt buiten gespeeld, bij slecht weer kan dit ook binnen zijn. Hiervoor is de ruimte van het schoolgebouw en het speelterrein evenals het juiste materiaal beschikbaar. Bij het begeleiden wordt gewerkt vanuit een positieve houding naar de kinderen.

Contributie

 De prijs is € 2,50 per kind per dag. Uw kind maakt gebruik van de TSO op vaste dagen. Deze geeft u aan via het TSO formulier. Voor incidenteel overblijven kunt u via mail doorgeven  www.stpetrus.tso@askoscholen.nl .

De facturen worden 4 keer per jaar verstuurd via Parro. Deze dienen binnen 14 dagen te worden voldaan via de betaal link die u via Parro krijgt. 

Schooltijden Sint-Petruschool

Tien minuten voor de school begint, kunnen de kinderen de school binnenkomen. We beginnen graag op tijd! Ouders nemen buiten afscheid van hun kind.  Om 8.30 uur en 13.00 uur, beginnen de lessen. Wij verwachten dat alle kinderen dan in de klas zijn. Na schooltijd zijn ouders altijd van harte welkom om de klas te bewonderen. 

Maandag/Dinsdag/Donderdag/Vrijdag: 8.30- 12.00 uur en 13.00 - 15.00 uur

Woensdag: 8.30 - 12.00 uur

De schooltijden kunnen eventueel een kwartier afwijken in verband met gymnastieklessen. Dit zal alleen voorkomen in bovenbouwgroepen.

Speelkwartier

Voor de groepen 3 t/m 8 is er 's ochtends een speelkwartier waarbij met twee groepen tegelijk buiten wordt gespeeld. De kleuters pauzeren op wisselende tijden.

Schoolzwemmen

Groep 5 krijgt elke dinsdagochtend zwemonderwijs in het Duran-bad in Diemen-Zuid. De les begint om 09:15 uur en eindigt om 09:45 uur. De kinderen gaan lopend naar het zwembad.

Ook de groepen 6 tot en met 8 gaan 1 keer per maand schoolzwemmen. Aan het schoolzwemmen zijn geen kosten verbonden.

Ziekmelden

Als uw kind ziek is of om een andere reden niet naar school kan komen, neemt u voor 8.15 uur contact op met school. U kunt dan de ziekmelding via Parro aan de leerkracht doorgeven. 

Logo SKD

Stichting Kinderopvang Diemen bestaat uit 2 kinderdagverblijven en twee peuter (ochtend) groepen.

Kinderopvang Diemen

Sinds 1982 bieden zij warme en huiselijke opvang voor kinderen van 10 weken tot 4 jaar. Tijdens een rondleiding laten zij graag zien hoe zij werken en kunt u de sfeer proeven. Meer informatie over Stichting Kinderopvang Diemen vindt u op hun website. 

Naar de website van Kinderopvang Diemen

Logo speelkasteel

Peuterspeelzaal Het Speelkasteel ontvangt vier ochtenden (woensdag zijn ze gesloten) maximaal 16 peuters in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar. 

Voor- en vroegschoolse educatie

Er wordt gewerkt met Uk & Puk, dat is een programma dat gericht is op de stimulering van de taalontwikkeling van jonge kinderen. Tijdens elk thema is er steeds aandacht voor de sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling van de kinderen. Daarom wordt er ook wel gesproken over voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Meer informatie over Het Speelkasteel vindt u op de website.

Naar de website van Het Speelkasteel

Intern vertrouwenspersoon

De school heeft 2 contactpersonen Thomas Schuurman en Annette van der Meijden. Bij hun kunnen leerlingen, ouders en medewerkers terecht met klachten en/of  zaken die men vertrouwelijk wil bespreken en dat niet direct met docenten of directie willen doen.

Extern vertrouwenspersoon 

De intern vertrouwenspersoon, vaak een leerkracht, is snel te benaderen. Een nadeel kan zijn, dat hij of zij betrokken is bij de school. Het is voor de intern vertrouwenspersoon soms moeilijk om onpartijdig te blijven als de klacht een collega betreft. De wet verplicht daarom, dat elke school naast een intern vertrouwenspersoon ook een extern vertrouwenspersoon moet hebben, hij of zij is niet werkzaam op de betrokken school. U kunt deze vertrouwenspersoon rechtstreeks benaderen, maar kunt ook door de intern vertrouwenspersoon, de leerkracht of de directie naar deze persoon worden doorverwezen.
 

Onze externe vertrouwenspersoen zijn;

Mevrouw E. Brouwer, telefoon 06-3163 1611 ebrouwer@hetabc.nl
De heer Arnoud Kok, telefoon 06-21341145 arnoud@cvp-plus.nl

Coördinator Sociale Veiligheid

Naast de vertrouwenspersoon hebben we als school ook een Coördinator Sociale Veiligheid. Annette van der Meijden heeft deze taak (mailadres: a.vander.meijden@askoscholen.nl). Als er sprake is van pesten op school kan de Coördinator Sociale Veiligheid ingeschakeld worden, zij is het aanspreekpunt voor kinderen, ouders en leerkrachten. De coördinator ziet erop toe dat het protocol sociale veiligheid gevolgd wordt, dat alle stappen worden doorlopen in de groep. 
 
De Coördinator Sociale Veiligheid heeft tevens als taken:
  • klankbord zijn voor directie en leerkrachten m.b.t. sociale veiligheid;
  • maakt pedagogisch beleid samen met directie;
  • coach voor collega’s bij incidenten en preventie.
De volledige naam van de ouderraad is: ‘Ouderraad Katholieke Scholen te Diemen’.
 
De doelstelling is :
  • Bevordering van de samenwerking tussen school en ouders;
  • Bevordering van kennis en inzicht bij ouders voor wat betreft opvoeding en onderwijs op school;
  • Vertegenwoordiging van de ouders in het overleg/ samenwerking met het schoolteam, schoolbestuur en de medezeggenschapsraad.
Alle ouders zijn automatisch lid van de ouderraad, tenzij men schriftelijk te kennen heeft gegeven dat men dat niet op prijs stelt.
 
De ouderraad vergadert maandelijks in het bijzijn van een lid van het schoolteam.

Contact met de Ouderraad

Vragen of opmerkingen kunt u richten tot de secretaris of tot een van de leden van het bestuur van de ouderraad. Uw vragen worden besproken in de eerstvolgende vergadering. Hierna krijgt u antwoord.
 
 
Eens per jaar wordt de jaarvergadering gehouden van de ouderraad. Tijdens de jaarvergadering wordt de ouderbijdrage voor het lopende schooljaar vastgesteld. Ouders worden tijdig geïnformeerd over de hoogte hiervan.

Vrijwillige ouderbijdrage

In de jaarvergadering van de Ouderraad is de vrijwillige ouderbijdrage voor het schooljaar 2024/2025 vastgesteld op:

€ 40,00 per kind voor het 1ste en 2de kind binnen 1 gezin
€ 30,00 per kind voor het 3de en daaropvolgende binnen 1 gezin
€ 25,00 per kind dat na 1 januari start op school

De gelden worden ieder jaar besteed aan activiteiten op school die niet met leermiddelen te maken hebben, zoals:  

  1. Sinterklaasfeest - aanschaf cadeaus, bijdrage voor surprises en bezoek Sinterklaas en Pieten
  2. Kerstviering - betreft versiering van de tafels in de klas en drinken voor de kinderen tijdens het kerstdiner en de ouders op het schoolplein
  3. Excursies - bijvoorbeeld toegang/entreekosten Muiderslot, Tropenmuseum, Anne Frank museum, Rijksmuseum, Artis etc.
  4. Voorleesontbijt  – versnapering voor de kinderen
  5. Pasen - paaseitjes
  6. Eenmalige extra's voor de school zoals de digitale schoolbel, toneelverlichting, uitbreiding van de huidige geluidsapparatuur voor het verbeteren van de kwaliteit van de musical, de Kerstviering, het leerlingenconcert en de playbackshow.
In deze ouderbijdrage zijn de kosten voor het schoolreisje niet meegenomen. Deze worden in een aparte bijdrage gevraagd.
 
Via Parro krijgt u ieder jaar een betaalverzoek.
 
Wilt deze zelf overmaken kan dit natuulijk ook,u kunt de ouderbijdrage overmaken naar:
Rekeningnummer (IBAN):   NL10INGB0004085674
Ten name van:  Ouderver kathol scholen Diemen
Onder vermelding van:   naam + groepsnummer van het kind
De MR van de Sint-Petrusschool bestaat uit twee ouders en twee leerkrachten. Dit jaar zijn dat:
  • Kyra Somers -namens de ouders(Voorzitter)
  • Sushma Rambaran-namens de ouders
  • Joan Stevense -namens de leerkrachten
  • Trees Konijn -namens de leerkrachten

Wat doet de MR?

Elke school heeft verplicht een medezeggenschapsraad (MR). Ouders en leerkrachten kunnen via de MR invloed uitoefenen op het beleid van de school. De MR praat en denkt mee over alles wat er op school gebeurt. De meeste besluiten die het schoolbestuur wil nemen, moeten vooraf worden voorgelegd aan de MR. Maar de MR kan ook hun eigen ideeën en visie neerleggen bij het schoolbestuur. De school kan niet om de MR heen.

Instemmingsrecht en adviesrecht MR

De MR praat niet alleen mee, de MR geeft ook adviezen en beslist mee. In de wet is vastgelegd dat de MR dat op twee manieren kan doen: instemmingsrecht en adviesrecht.
 
Bij instemmingsrecht kan het bestuur pas een beslissing nemen als de MR akkoord is gegaan. Afhankelijk van het onderwerp hebben of de leerkrachten, of de ouders die in de MR zitten instemmingsrecht. Bij andere onderwerpen moeten alle vier de leden instemmen. Onderwerpen waar de MR instemmingsrecht over heeft zijn bijvoorbeeld het schoolplan en het schoolreglement.
 
Bij adviesrecht kan de MR het schoolbestuur van advies dienen. Het bestuur hoeft dit advies niet over te nemen. Wel moeten ze er serieus naar kijken, en goed beargumenteren waarom ze het advies niet hebben overgenomen.

MR en directie

De MR heeft overleg met de directie (als vertegenwoordiger van het schoolbestuur) over zaken als de schoolgids, het vaststellen van de schooltijden, hoe om te gaan met bezuinigingen in het onderwijs en over verbeteringen in het onderwijs, zoals het aanschaffen van digitale schoolborden. Natuurlijk zijn nog tal van andere onderwerpen te bedenken. Allemaal onderwerpen waar u en uw kinderen direct of indirect mee te maken krijgen.

Vragen aan de MR? 

Alle ouders die kinderen op de Sint-Petrusschool hebben worden vertegenwoordigd door de ouders die in de MR zitten. Mocht u een idee of een probleem hebben, dan moet u een van de ouders aanspreken, zodat zij uw idee in de MR-vergaderingen kunnen meenemen. De MR kan geen individuele problemen bespreken, alleen zaken die breder kunnen worden getrokken. Een voorbeeld:u ziet regelmatig een invaller voor de klas van uw kind staan en u bent benieuwd naar het beleid rondom invalkrachten op school. Hiervoor kunt u bij ons terecht.
 
U kunt Kyra Somers of Sushma Rambaran op het schoolplein aanspreken of een brief sturen of mailen naar:
Postadres: Ouddiemerlaan 106, 1111 HL Diemen (t.n.v. MR)
 
Alle ouders en personeelsleden kunnen zich verkiesbaar stellen. In principe zit je voor twee jaar in de MR. Verkiezingen worden in de wekelijkse memo aangekondigd.
 
De MR vergadert ongeveer 6 keer per jaar.  

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Binnen ASKO worden een aantal zaken op stichtingsniveau besproken, de GMR is daarbij gesprekspartner voor het schoolbestuur. Meer informatie over die GMR vindt u hier.

Onze school is onderdeel van ASKO. Meer informatie over ASKO en eventuele vacatures vindt u op de website www.askscholen.nl

 

 

Het volgen van de ontwikkeling van de kinderen 

De kern van ons onderwijs wordt gevormd door de gedachte dat elke leerling uniek is, maar dat betekent niet dat elke leerling ook een eigen leerprogramma krijgt. We groeperen leerlingen op basis van overeenkomstige kenmerken en behoeften. Dat doen we om twee redenen: enerzijds is leren een sociaal proces, anderzijds weten we dat té geïndividualiseerd onderwijs een negatieve invloed heeft op de leer- en sociale opbrengsten.

Onafhankelijke toetsen 

Op de Sint-Petrusschool worden vanaf groep 3 op een aantal momenten in het jaar bij de leerlingen landelijk genormeerde toetsen afgenomen. Het betreft de Citotoetsen voor lezen, spelling, rekenen/wiskunde, begrijpend lezen en woordenschat. De uitslagen van deze toetsen geven een redelijk objectief beeld van de leerprestaties van de kinderen en worden vastgelegd in ons leerlingvolgsysteem. De individuele resultaten worden door de interne begeleider (IB’er) en de groepsleerkracht besproken. Als daartoe aanleiding is, worden de prestaties van een leerling in een breder verband besproken. 

Ouders hebben recht op inzage in het dossier en het leerlingvolgsysteem. Omwille van de privacy moet een aanvraag daartoe altijd tijdig kenbaar gemaakt worden.

Met behulp van het leerlingvolgsysteem proberen wij de leerlingen op de hierboven vermelde leergebieden zo nauwkeurig mogelijk te volgen. Maar naast dit systeem zijn vanzelfsprekend de ontwikkeling en de resultaten van de kinderen in de groepen zeer belangrijk. Behalve het geven van waarderingen voor het gemaakte werk, vinden wij het ook heel belangrijk kinderen tijdens hun werk te observeren. Ook de sociaalemotionele ontwikkeling van kinderen wordt gevolgd tijdens de schoolloopbaan.

Visie Sint-Petrusschool

 
Waar de school voor staat
We willen dat kinderen met plezier op school zijn. Goede relaties zijn op onze school de basis voor een veilig gevoel. Kinderen krijgen ruimte voor het dragen van eigen verantwoordelijkheid.
 
Goede relaties
Op school willen we in goed vertrouwen met elkaar omgaan. De goede relaties streven we na door onderlinge betrokkenheid, begrip, waardering, respectvolle omgangsvormen en samenwerking met allen die bij de school betrokken zijn.
 
Plezier
We willen dat iedereen plezier op school heeft: kinderen, teamleden en ouders. Dit kan als er een positieve sfeer heerst, op een school waar boeiend onderwijs wordt gegeven en waar kinderen komen tot mooie resultaten.
 
Eigen verantwoordelijkheid
Er is ruimte voor ieders talent om, op een verschillend niveau, met verschillende bagage, tot optimale ontwikkeling te komen. Kinderen krijgen het vertrouwen om met vrijheid en verantwoordelijkheid om te leren gaan.
 
Veiligheid
Veiligheid ontstaat door een goed pedagogisch klimaat met momenten van rust, zowel fysiek als mentaal.

Kennismaken met de Sint-Petrusschool?

Aanmelden 

U kunt uw kind aanmelden op de Sint-Petrusschool vanaf de geboorte. Dit kunt u doen door u aan te melden voor een rondleiding op de Sint-Petrusschool. Aan het einde van de presentatie krijgen de ouders een aanmeldformulier. 

Kom naar een informatieochtend! De data voor schooljaar 2024-2025 zijn:

  • Dinsdag 1 oktober 2024, 09.00-10.00
  • Dinsdag 5 november 2024, 09.00-10.00
  • Dinsdag 3 december 2024, 09.00-10.00
  • Dinsdag 7 januari 2025, 09.00-10.00
  • Dinsdag 4 februari 2025, 09.00-10.00
  • Dinsdag 11 maart 2025, 09.00-10.00
  • Dinsdag 8 april 2025, 09.00-10.00
  • Dinsdag 13 mei 2025, 09.00-10.00
  • Dinsdag 17 juni 2025 09.00-10.00

Wij kunnen maximaal 10 ouderparen ontvangen.

Hieronder kunt u zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst voor nieuwe ouders bij ons op school. Kies daartoe een datum:

Als uw kind ongeveer 3,5 jaar is neemt de school contact met u op.

In het geval dat er sprake is van een erg groot aantal aanmeldingen, zullen we een wachtlijst aanmaken. Mocht uw kind een oudere broer of zus op school hebben, dan komt uw kind met voorrang in aanmerking voor plaatsing.

Voor de overige kinderen hanteren we de volgorde van aanmelding voor het in aanmerking komen van plaatsing, waarbij we nog rekening houden met criteria als de hulpvraag van het kind en de verdeling meisjes en jongens in een klas.

De ouders van de kinderen die in aanmerking komen voor plaatsing worden uitgenodigd voor een intakegesprek. Na dit intakegesprek volgt de officiële inschrijvingsprocedure en ontvangt u het inschrijfformulier en bijbehorende documenten.

Zodra we het inschrijfformulier en de bijbehorende documenten voleldig ingevuld en ondertekend van u hebben ontvangen, maken we de inschrijving formeel. 

Vervolgens wordt er ongeveer 6 tot 4 weken voor de 4e verjaardag van uw kind door de toekomstige leerkracht contact met u opgenomen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek wordt besproken wanneer uw kind kennis kan komen maken en kan komen wennen tijdens zogenaamde ‘wen-ochtenden’.

Heeft u na de informatieochtend nog vragen over de aanmeldingsprocedure voor kinderen die nog 4 jaar moeten worden, kunt u contact opnemen met Marieke Bouber onze internbegeleider : m.bouber@askoscholen.nl . 

Toelating op latere leeftijd 

Het kan zijn dat u uw kind op latere leeftijd aanmeldt, omdat u van school wilt veranderen, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing. Als er voldoende plaats is in de groep waarin uw kind zou moeten komen, leggen wij altijd eerst contact met de school waar uw kind nu is ingeschreven. Wij vragen aan deze school informatie over:

   de vorderingen van uw kind;
   het huidige niveau van uw kind;
   of er een nader onderzoek heeft plaatsgevonden of dat een dergelijk onderzoek is geadviseerd;
   of er een advies is voor verwijzing naar een school voor speciaal basisonderwijs of speciaal onderwijs;
   in welke groep uw kind geplaatst dient te worden na een eventuele overstap.

Nadat wij van de vorige school een onderwijskundig rapport over uw kind hebben ontvangen nemen wij, indien nodig, nog zelf wat toetsen af voor een goed beeld van de leerling. Vervolgens nemen wij een besluit over plaatsing.
 
Op dit moment hebben we alleen nog plek in groep 3. Mocht er een plek vrij komen in een andere groep zullen we dat hier opnieuw melden.

Voor meer informatie over toelating op latere leeftijd kunt u contact opnemen met Marieke Bouber (intern begeleider) via m.bouber@askoscholen.nl.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus vel nulla id nulla sodales eleifend quis vel mauris. Nulla hendrerit tincidunt ultrices. Quisque scelerisque tempus ligula, et facilisis augue luctus id.

Subtitel (H2)

Cras dui ipsum, vestibulum sit amet tellus in, pharetra pulvinar felis. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Sed euismod, risus a porta laoreet, nibh felis tempus neque, in fermentum risus nisi vel augue.

Subtitel (H3)

Nunc sit amet diam eget nunc gravida lacinia non vitae nulla. Sed posuere gravida nibh, a commodo ante ornare sit amet.

Ongenummerd lijstje

  • Item 1
  • Item 2
  • Item 3

Genummerd lijstje

  • Item 1
  • Item 2
  • Item 3

Subtitel (H4)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus vel nulla id nulla Linkje sodales eleifend quis vel mauris. Nulla hendrerit tincidunt ultrices. Quisque scelerisque tempus ligula, et facilisis augue luctus id. Dik gedrukte tekst Cras dui ipsum, vestibulum sit amet tellus in, pharetra pulvinar felis. Cursieve tekst Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.

Bedankt voor je sollicitatie. Wij nemen je bericht zo snel mogelijk in behandeling.

Als je een nieuw artikel wilt toevoegen op de website klik je op het bovenstaande tabblad: 'Maak een nieuw artikel'. 

Nu kom je in een nieuw werkblad. Als eerste klik je op het tabblad 'Inhoud'. Hier bedenk je een titel voor het artikel en kies je de categorie waar het artikel in moet komen te staan.

Wanneer je een foto en/of link wilt toevoegen, ga je naar het volgende tabblad: 'Afbeeldingen en links'. Klik op 'Selecteer' voor het toevoegen van een foto. 

Wanneer je deze stappen hebt doorlopen klik je op 'Opslaan' onder aan de pagina.

 

Contactgegevens Sint-Petrusschool

Ouddiemerlaan 106
1111 HL Diemen
Telefoon (020) 698 18 32
 
Bestuur
ASKO
Bezoekadres: Anderlechtlaan 1, 1066 HK, Amsterdam
Postadres: Postbus 87591, 1080 JN Amsterdamerdam
Telefoon (020) 301 38 88
E-mail: info@askoscholen.nl
 
Medezeggenschapsraad
De contactpersoon voor de ouders is Kyra Degenkamp.
Postadres: Ouddiemerlaan 106, 1111 HL Diemen (t.n.v. MR)
 
Ouderraad
De contactpersoon is Brigitta Schulza.

 

Of neem contact via ons op via dit formulier:

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een bericht in

De Sint-Petrusschool is een kleinschalige dorpsschool met een eigen gezicht in het centrum van Diemen. We zijn een moderne, kwalitatief goede, warme en positief ingestelde school waar leerlingen, ouders en leerkrachten zich welkom voelen, gezien worden, en graag willen zijn.

Kernwaarden Sint-Petrusschool

De kernwaarden van de Sint-Petrusschool zijn respect, verantwoordelijkheid en plezier. Deze kernwaarden vertalen wij naar het dagelijks handelen, de school is daarin herkenbaar en aanspreekbaar. Bij ons is iedere leerling uniek. Wij vinden het dan ook belangrijk dat ieder kind zijn talenten bij ons kan ontdekken en ontwikkelen.
 
Onze slogan is: “We zien je op de Petrusschool!”. De St. Petrusschool is een school met een hecht en gedreven team. Een goede samenwerking met ouders vinden wij belangrijk en vanzelfsprekend.
 
De Sint Petrusschool is van origine een katholieke basisschool. Dit betekent dat we middels levensbeschouwelijk onderwijs en de katholieke feestdagen bewust aandacht besteden aan de katholieke identiteit van de school.
 

Meer weten over onze school? Bezoek een van onze informatieochtenden! 

Kom kennismaken

 

 

Bedankt voor het achterlaten van uw contactgegevens. Wij nemen uw bericht zo snel mogelijk in behandeling.

Activiteiten

Mei 2025

29 mei 08:00 - 08:30

Hemelvaartdag / vrije dag

30 mei 08:00 - 08:30

Les vrije dag

Juni 2025

8 jun Hele dag

1e Pinkersterdag

9 jun Hele dag

2e Pinksterdag

17 jun 09:00 - 10:00

informatieochtend nieuwe leerlingen